Topçam İzcilik ve Spor Kulübü

Topçam İzcilik ve Spor Kulübü Temel İzcilik Bilgileri

İzci Armaları

İzci Armaları

M.Ö. 2000 yılından itibaren saflığın, temizliğin sembolü olmasının yanında 19. yüzyılda kullanılmaya başlanan pusulaların üzerinde şaşmaz yön gösterici anlamına gelen ZAMBAK çiçeği Baden POWELL tarafından izciliğin sembolü olarak seçilmiştir. İyi, doğru yönü ifade eden Zambağın üç ucu izciye verdiği sözü  (izci andı);
a- Tanrıya-vatanına karşı görevler.
b- Başkalarına yardımcı olma.
c- İzcilik türesine uyma.
Her ülke zambak üzerine kendi ulusal amblemini işlemiştir. Ancak zambağın özelliği kaybolmamıştır.  Kız izcilerin sembolü YONCA’dır. Yoncanın üç yapraklı olması bir rastlantı değildir.

İZCİ ARMASININ ANLAMI           
Zambak çiçeğinin ortadan ikiye bölünmüş halidir. Üst ucu pusulanın kuzeyi gösteren ucu gibidir. Bunun anlamı da başkalarına yardım etmek ve doğruluktur. İzci armasının üst tarafı izci selamındaki gibi izci andının ilk üç cümlesini anlatır. Ayrıca armanın altında “Be Prepared” yazılı daima hazır anlamına gelen ikinci bir arma bulunur. Bu arma her zaman gülümseyen izci ağzının temsil eder. 
Tüm dünya izcileri armalarını sol göğüs cebinin üzerinde taşırlar.

Bugün Kullanılan İzci Armaları

Dünya Erkek İzci Arması
DÜNYA ERKEK İZCİ ARMASI 
          Mor zemin üzerine beyazla işlenmiş zambak ve çevresini sararak camadan bağı ile biten bir halat yer alır. Dünya İzcilik Bürosu kokardı gereğince, her izcinin ve liderin sağ cep üzerinde bu armayı taşıması onun Dünya İzci Bürosuna üye olduğunu gösterir.



Dünya Kız İzci Arması

DÜNYA KIZ İZCİ ARMASI

         Mavi fon üzerine altın sarısı üç yapraklı yonca işlenmesiyle yapılmıştır.




TİF İzci Arması

TİF ARMASI